18 Ağustos 2010 Çarşamba

Adım Adım Eyeliner

Ezelden beri eyeliner'ı kusursuz sürebilen kadınlara hayran olan dişi insan! Sen istemez misin bir Kleopatra havası, nasıl desem bir Audrey Hepburn esintisi?
"Hangimiz istemedik?" sorarım sana! "Ne kadar da beceriksizim." diye panik yapma. Yanlız değilsin, senden önce niceleri bu yolda azimle, adım adım ilerlerdi. Senin neyin eksik? Buyur, sen de uygula...

Eyeliner'a Giriş I

Çevrede bu konuda master yapmış kişilerden alınan tavsiye sonucunda aman yamuk yumuk olmasın korkusuna karşın önce kirpik dibine göz kalemi sürülür. Üzerine eyeliner geçilir. Geçilir de ne olur? Yahu oraya yamuk olmasın diye kalemle çizgi çizdin değil mi? Laf dinlesene azıcık, takip etsene o çizgiyi! Sonucu hepimiz biliyoruz. Bir iki hafta bu işlem üzerinde çalışılır. Çalışmalar süresince eyeliner'ı göze kaçırmak adettendir. Günler geçen denemeler sonunda uyduramadık yan gitti mantığı devreye girer ve bir sonraki levela geçiş yapılır.

Eyeliner'a Giriş II - Kuyruk Oluşturma Methodları

Öyle ve ya böyle gözü çekiştirmek suretiyle kirpik diplerine eyeliner sürüldü diyelim. Sıra geldi can alıcı kısma: Gözün bittiği yerden uzayan giden kuyruk meselesi. Yukarı doğru bir çizgi çizilir, "Yok olmadı, bu ne böyle ya!" diyerek peçeteyle silme işlemi başlar.Yeni bir deneme yapılır, bu sefer çizgi göz hizasında çekilir. " Ay Ramses'e döndüm yemin ederim!" diyerek yeni bir peçete alınır. Hadi bu sefer olacak umuduyla bir kez daha deneme yapılır. "Valla bu sefer oldu sanki!" diyip kendini kandıran birey, sevinçten etrafında kelebekler uçuşa uçuşa aynı işlemleri diğer göze uygulamaya girişir.

İleri Eyeliner - Sağ Göz Sol Göz Sorunsalı

Hadi sol göze ite kaka eyeliner sürüldü diyelim. Aşağı yukarı yarım saat harcandı gitti. Sağ göz için ise bu süre -kişinin becerisiyle orantılı olarak- iki katına çıkabilmektedir. "Ama az önce yapmıştım, şimdi neden olmadı ki yaaa?!" gibi serzenişler, "Ben nasıl kızım? Bak Angelina'nın gözler yakıyor, benimki neden öyle değil yaa!" gibi abuk subuk karşılaştırmalar, saf saf özenmeler görülebilir. Sağ gözle sol gözü aynı şekilde yapmak üstün yetenek ister. Senin daha uzunca yolun var. Ayrıca saçmalama lütfen, Angelina diyorsun yaa!

Eyeliner'da Son Nokta - Artistlik Dönemi

Kırk saat uğraşarak sonunda bir şeyi becerebilme başarısı yakalayan birey, birden kendini başka boyutta görmeye başlar. Ayna karşısında geçen saatleri günleri bir çırpıda unutarak "Elimden de her iş gelir he, yapamayacağım şey yok!" gibisinden, ağız bir yana başka uzuvlarla gülünecek laflar etmeye başlar. Üzerine gitmemek gerekir. Sonuç olarak kan, ter, gözyaşı dökerek başarı yakalanmıştır. Bundan sonra yapılması gereken "oldum ben" demeden pratik yapmaya devam edip, el çabukluğu kazanmaktır. Kıvama gelindikten sonra nasıl kullanıldığı, ne işe yaradığı tarafımca tam olarak kavranamamış olan "Kirpik Kıvırtan Zımbırtı" derslerine geçmek serbesttir.